voorZwalm noemt fietsstraat Paulatem ‘puur electoraal paniekvoetbal’

De inwoners van de Paulatemstraat zijn duidelijk: doe a.u.b. iets structureels aan de snelheid van het sluipverkeer en leg geen klinkers, zeker niet als men nog zo veel en zo snel door de straat rijdt. Het voorstel dat nu aan de gemeenteraad wordt voorgelegd is de volstrekte negatie van wat de buurtbewoners vragen.

Bijkomende verkeersborden zijn niet de oplossing. Vrijblijvende theoretische concepten  halen niks uit als de chauffeurs niet gedwongen worden om hun snelheid te matigen.

De Paulatemstraat is tussen 1,5 en 2 km. lang. Iemand die gewoon fietst, doet er zo’n 6 à 7 minuten over. Denkt iemand nu werkelijk dat er één autobestuurder 6 à 7 minuten lang het geduld gaat hebben om achter de fietser te blijven?

Ook de politie laat duidelijk uitschijnen dat de Paulatemstraat eigenlijk niet in aanmerking komt als fietsstraat.

Kortom het voorleggen van dit ontwerp van besluit is puur electoraal paniekvoetbal. “Ik stel voor dat we het voetbal aan de Rode Duivels overlaten, want met dit staaltje van paniekvoetbal gaan er geen prijzen gewonnen worden”, zei Bruno Tuybens tijdens de gemeenteraad.

Dit is nog maar eens een dossier in de lange lijst van het brokkenparcours van dit college op het vlak van inspraak. De aanwezige buurtbewoners van de Paulatemstraat vertrokken boos en moedeloos terug naar huis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s